Topic
Home /

Topic Archives: IKMI Johor

IKMI Kawasan Senai Johor Sebar 8 Ekor Sapi

Kawasan perindustrian Perindu III Senai, hari Sabtu (27/10) melaksanakan ibadah Qurban dengan menyembelih 5 ekor sapi di kawasan industri tersebut. Kawasan Senai ini terletak dekat dengan Bandara Internasional Johor, Malaysia. Tahun ini kawasan ini pun menjadi saksi dari meriahnya pelaksanaan ibadah qurban para pekerja Indonesia di Senai Johor Bahru, Malaysia. Puluhan orang hadir memenuhi area qurban sejak pukul 08.00 pagi waktu setempat, dalam rangka ikut membantu dan menyaksikan pemotongan hewan qurban.

Baca selengkapnya »

IKMI Johor Semangat Pemuda “Menjadi Muslimah Smart”

IKMI Johor Malaysia di Hari Sumpah Pemuda gelar taklim gabungan dengan tema Menjadi Muslimah Smart, yang dilaksanakan pada hari Ahad tanggal 28 Oktober 2012. Mulai acara jam 10 sampai 1 siang jelang shalat dhuhur. Bertempat di Masjid Sri Pulai Perdana, Johor-Malaysia. Acara yang dihadiri sekitar 100 orang peserta, terdiri dari TKI dan mahasiswa yang ada di Johor ini berjalan dengan cukup lancar dan penuh semangat.

Baca selengkapnya »

Safari Ramadhan IKMI dan KJRI Johor Bersama TKI

Memasuki malam ke-10 puasa ramadhan di Johor, IKMI bersama-sama dengan KJRI melakukan buka bersama dengan para TKI di kawasan kilang Senai, Johor (29/7/2012). Dalam buka bersama ini berkenan hadir Ridwan Prawira Kusumah, staf bidang Ekonomi di KJRI Johor Bahru bersama keluarganya. Sebagai staf KJRI, Ridwan hadir bersama 4 staf yang lain bersama keluarga mereka masing-masing.

Baca selengkapnya »
Figure
Organization